11.9.14

Formentera: Platja de Mitjorn i La Mola

Platja de Mitjorn

Aqui les platges s'identifiquen pel Km de la carretera. Es una zona de cales i pedra. Al principi de tot, cap al Km 5-6 hi ha bastanta sorra però l'aigua no es tan transparent. A nosaltres ens va agradar molt el KM 10,5-10,7 . Entra pel Km 10,8 que la carretera está asfaltada i vas a parar al mateix punt. I llavors ens varem anar a una cala molt bonica i amb poca gent. L'aigua era molt transparent, semblava una piscina amb onades. Increïble. Si que hi havia pedra blanca pel terra, sobretot al moment d'entrar a l'aigua, pel que si tens unes sandalies d'aquestes portales aquell dia.  Era tan transparent que no feia gent falta portar ulleres de snorkel.  Vem dinar al restaurant "La Fraguata", a primera linea del mar, més cap al Km 10,8.  Es un altre restaurant on tots els cambrers son italians. La relació qualitat-preu estaba molt bé, varem dinar els dos per uns 30 Euros. (Si vas decideix-te per un plat de peix, i no t'agafis els espaguetis alle vongole, que estaven molt sosos.
La Mola

La Mola es tota aquesta zona més alta que hi ha a Formentera (150 metres d'alçada). La carretera per arribar fins aquí es estreta i amb curves. No hi ha espai per bicicletes, o sigui vas pel mateix carril que els cotxes. Si comptes que amb tanta pujada anirás lent, anirás creant una cua de cotxes interminable.  No recomano pujar aquí amb bicicleta, a no ser que sigui un dia que hi hagi mercat (es el diumenge i dimecres). La resta de dies, segurament el trafic no es tan bestia.
Nosaltres varem agafar un autobus (2,5 Euros x viatge) i varem anar fins al far. Els autobusos passen cada 30 minuts aprox, però no es gaire fiable. Els dies de mercat, van a tope, i es possible que no donin a l'abast i no parin a recollir gent a totes les parades.
Aquí dalt hi ha el Far i el poble El Pilar, que es on es fa el famos mercat.  El far en si no es tan bonic com l'altre pero les vistes son impressionants.  Es un bon punt per veure com surt el sol.  Hi ha uns penya-segats de molta alçada.  Es diu que per algun punt de per aquí hi ha un forat a les roques d'un intent de discoteca que van tenir fa alguns anys. Van baixar una maquina escavadora i les roques no ho van aguantar i van enfonsar l'intent de cova artificial. L'excavadora continua allí.


Nosaltres varem decidir anar amb autobus fins al far i després fer la tornada a peu fins al Pilar.  Son 2,5Km d'una carretera recta, sense vorera, on els cotxes i motos van a bastanta velocitat (la majoria ni reduïen la velocitat quan et veien).
Val més la pena fer la tornada pels caminals del voltant, i gaudir d'una bona passejada.
El mercat de la Mola em va decepcionar. Es un mercat més de parades "hippies" on abunden les figuretes de sargantanes. Hi ha molt d'ambient, els dimecres i diumenges tothom es concentra aquí. El mercat tampoc es tan gran, el fas super rápid, i no vaig veure productes que valguessin la pena. Potser la paradeta que venien panets rodonets de sobrassada /xocolata, però als preus que anaven vaig deixar-ho... un panet que et cap en un puny per 3,5 Euros. Bé, una decepció de mercat, hagués preferit mil vegades continuar un ratet més a la platja i veure allà la posta de sol.
Doncs si veniu aviat al mercat, val la pena baixar cap allà les 20:00 a "El mirador".. está baixant de la Mola, amb molt bones vistes de l'illa, i es un bon punt per veure la posta de sol.

Altres post sobre Formentera que he escrit:
-Com arribar a Formentera i allotjament.
-Estat de les bicicletes. Es pot anar amb bicicleta?
-Rutes:  Cala Saona i Far de Babaria.
-Rutes:  Ses Illetes.
-Rutes:  Platja de Mitjorn i La Mola. 

2 comments:

  1. pareixen fotos tretes de una altra epoca!

    ReplyDelete
  2. ja, tot aixó són fotos de l'Instagram i tenen un filtre possat... ara no m'agraden massa...

    ReplyDelete

You can write in English, Spanish, Català, Português or Italiano. Thanks! Moltes grácies per comentar !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...