11.9.14

Formentera: Estat de les carreteres


Hi ha una única carretera, que enllaça tots els pobles de Formentera. Entre el port i fins els Arenals (més enllá de Sant Ferran), hi ha "carril bici" que no es més que l'arcen de la carretera que l'han fet un pel més ample , vora 1m d'ample i  pintat de vermell, que s' agraeix!
A la resta de traçat, molts cops no hi haurà ni arcen, haurás d' anar per la linea blanca. Es estiu, Formentera esta a gom a gom de italians que agafen motos, la majoria sense experiencia, que es creuen els amos de la carretera. No són els tipics que et respecten i et deixen una distancia de seguretat. Utilitzen el carril bici per a avançar altres cotxes i si et troben pel mig els molestes. Amb un casc, més seguretat doncs. 
De nit, totes aquestes carreteres no están il'luminades. Encara que no ho pensis, et quedarás veient boniques postes de sols a platges remotes, el que significa que acabarás tornant de nit a casa. La carretera no està il'luminada, porta una bona llum frontal tipo LED, un intermitent per darrere i armilla reflexant. Et sentirás més visible de cara als cotxes, i si no hi ha cotxes, serás capaç de veure per on vas.
Es extrany perqué només arribes al port et trobes amb un panell informatiu sobre el cicloturisme i les diferents rutes. Estan senyalitzades amb diferents colors i numeros, pero després dins l'illa molts pocs cops et trobes amb aquestes rutes. Nosaltres varem arribar a la conclusió que eren rutes trçades sobre la mateixa carretera.
Del'altra banda es diu que pots creuar Formentera sense passar per la carretera. Hi ha tota una xarxa de caminals no asfaltats. Son camins de terra, molt irregulars, amb molta pedra. Si t'animes a anar per aqui, et caldrá un bon planell de l'Illa i sobretot, una bicicleta de muntanya amb bones suspencions. Com jo no tenia res d'aixó, hi vaig anar molt poc.

No comments:

Post a Comment

You can write in English, Spanish, Català, Português or Italiano. Thanks! Moltes grácies per comentar !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...