14.4.11

Bolo da longevidade

Some time ago, I read the interesting book "As fontes da longevidade" by Heloísa Bernardes. It has a lot of interesting anecdote and tricks about longevidade. I took the recept of "Longevidade cake". It has a lot of antioxidants , so one slice it is the diary supplement of fruits and integrals food. promotes cellular regeneration, contributing to the rejuvenation. I haven't still tasted it, so if you prepare and eat it, please, tell me how is it !

Ingredients
-100g chopped walnuts
-80g seedless raisins
-80g chopped candied fruit
-28g almonds
-1 Cup (cha) of chopped figs in syrup
-1 / 2 cup (tea) of syrup of figs
-1 Cup (tea) chopped black plum-
-1 Cup (tea) dry red wine or soft
-1 Cup (tea) water
-1 / 4 cup (tea) Amaranth flakes
-1 Cup (tea) brown sugar
-100g canola oil
4 eggs
-2 Cups (tea) fariinha full of fine tiger
-1 Cup (tea) full mix of fibers
-1 Teaspoon (tsp) pepper-da-jamaica, finely chopped
1 1 / 2 spoon (soup) baking powder
-1 Cup (tea) chocolate powder
-2 Teaspoons albumin powder
-2 Teaspoons of nutmeg powder en

How to prepare
Let the walnuts, raisins, candied fruits, almonds, figs and plums infused with wine, the fig syrup and water for 2 hours. Whisk canola oil with the eggs and brown sugar. Add pepper, flour and chocolate, amaranth and albumin and mix. Add the fruit juice and finally the yeast, stirring gently. Place a greased and floured en and bake in oven for 35 minutes. Or microwave for 15 minutes at full power.

To cover
Couverture chocolate, melted in water bath, plus one tablespoon (coffee) pepper-da-jamaica.
Antioxidant power: 15,843 Orac-100g per slice





Versao en portugues

Uma fatia é suplemento diário numa alimentaçao equilibrada de frutas e alimentos integrais de baixo IG. O bolo da Longevidade promove a regeneraçao celular, contribuindo para o rejuvenescimento. Além disso, ativa a termogenese, expulsando calorias.

Ingredientes
-100g de nozes picadas
-80g de uva-passa sem semente
-80g de frutas cristalizadas picadas
-28g de amêndoas
-1 xícara (cha) de figo em calda picado
-1/2 xícara (chá) de calda do figo
-1 xícara (chá) de ameixas-pretas picadas
-1 xícara (chá) de vinho tinto seco ou suave
-1 xícara (chá) de agua
-1/4 xícara (chá) de flocos de Amaranto
-1 xícara (chá) de açúcar mascavo
-100g óleo de canola
-4 ovos
-2 xícara (chá) de fariinha de tigro integral fina
-1 xícara (chá) de mix integral de fibras
-1 colher (chá) de pimenta-da-jamaica bem picada
1 1/2 colher (sopa) de fermento em pó
-1 xícara (chá) de chocolate em pó
-2 colheres de sobremesa de albumina em pó
-2 colheres de chá de noz-moscada en pó

Modo de preparar
Deixe as nozes, a uva-passa, as frutas cristalizadas, as amendoas, o figo e as ameixas em infusao com o vinho, a calda do figo e a agua por 2 horas. Bata o óleo de canola com os ovos e o açúcar mascavo. Junte a pimenta, a farinha peneirada com o chocolate, o amaranto e a albumina e misture. Junte as frutas ao caldo e finalmente o fermento, mexendo delicadamente. Coloque en forma untada e enfarinhada e leve ao forno médio por 35 minutos. Ou micro-ondas por 15 minutos na potência máxima.

Para a cobertura
Chocolate de cobertura, derretido em banho-maria, mais uma colher(café) de pimenta-da-jamaica.

Poder antioxidante: 15.843 Orac- por fatia de 100g

2 comments:

  1. It sounds so good. Very delicious, at least after an early breakfast eaten hours ago (:

    Thank you so much for your kind comment. Usually no, we don´t wash dishes in the lakes here, but in the picture you saw, I was rinsing some plates after washing them in heated water. It is so much more fun to use the nature in a good way without destroying it.

    Happy new week to you!

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  2. hola, qué divertido, gracias por tu comentario :)
    las fotos en el blog son casi siempre analógicas.
    suena interesante esta receta...
    buenas vacaciones a ti tb, nos vemos la semana que viene!

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